Wis Skole

Infobrev 16.01.2023

Ny versjon 2023.1 klar for nedlasting. Oppdatert eksport til VIGO samt diverse rapportforbedringer

Vi har nå lagt ut versjon 2023.1 av Wis Skole datert 16.01.2023, med blant annet følgende innhold:

  • Oppdatert til ny versjon av eksport til VIGO (Utskrift - Inntakskontor karakter fil)
  • Ny vitnemålsprotokoll for FVO-ordningen
  • Noen forbedringer i ulike rapporter 

Mer info om siste versjon finner du her:

>> https://wis.no/skole/versjoner/2023-1/

Terminkarakterer til VIGO

Alle skoler med avgangselever som nå skal laste opp data om terminkarakterer til VIGO trenger siste versjon av programmet. Her er for øvrig en beskrivelse av fremgangsmåte:

>> https://wis.no/0/0/35948-12225.html?SiteId=24

 

Rapportgrupper

Veldig få av våre VO-kunder deltar på FVO-ordningen, og vi har derfor valgt at den nye vitnemålsprotokollen for FVO ikke vises som standard, men at man kan ta et aktivt valg for å få den fram. I så måte kan det være fint med en liten oppfriskning på at man kan styre hvilke rapporter som kommer opp i lista når man går på Utskrift. Det gjøres under Oppsett - Rapportgrupper. Der kan man vise / skjule rapporter man trenger, slik at man får en mer hensiktsmessig liste over rapporter. Man kan lage egne rapportgrupper for ulike typer ansatte som tildeles under Oppsett - Tilgang, og man kan sette en standard rapportgruppe for skolen under Oppsett - Oppsett.

Nedlasting

Programmet lastes ned på vanlig måte - enten gjennom automatisk nedlasting i Wis Skole (System - Nedlasting), eller via programmets nettside http://www.wis.no/skole.

Vi har fått en del tilbakemeldinger om at installasjonsprogrammet ikke starter automatisk når man benytter den integrerte oppdateringsrutinen i programmet.
I så fall kan man laste ned siste versjon fra nettsiden http://www.wis.no/skole - velge "Last ned" i menyen oppe til høyre og kjøre installasjonen manuelt.

NB! Sørg for at ingen har programmet oppe når du kjører installasjonen av ny versjon. Du kan gjøre dette inne fra Wis Skole: Gå inn på modulen System og velg Avslutt i listen.

I en del kommuner som kjører sentral installasjon av Wis Skole, skal all oppdatering av programmet skje sentralt. Ta kontakt med IT-ansvarlig om du er usikker.