Internett: www.wis.no E-post: wis@wis.no
Tlf: 7245 0190 Fax: 7245 0191

Startsiden | Produkter | Drift | Markedsføring | Ta kontakt | Gå til
Søk:

Startside

Referanser

Tjenester

Rådgiving

Installasjon

Opplæring

Drift

Informasjon

Produktomtaler

SSLVPN klienter

Fjernhjelp

Trådløst nett

Endret: 15.05.2005  

Du trenger et accesspunkt og et trådløst kort i en pc


Fremtiden er trådløs!

Flere og flere bedrifter tar i bruk trådløs kommunikasjon. Flyplasser, hoteller og andre offentlige plasser gir oss tilgang til et trådløst nett. Også kalt WiFi og 802.11 nettverk.

 

Hva må til for at bedriften skal kunne få et trådløst nett?
De trenger et accesspunkt og et trådløst kort i en pc. Eller så har de enheter som er klargjort for trådløs kommunikasjon.

 

Det høres kanskje veldig enkelt ut dette, og det kan det også være. Men da tenker vi bare på dette med å få kommunikasjonen opp å gå.
Vi tenker mindre på å få dette sikkert. Og sikkerhet har vært en av de store argumentene mot et trådløst nettverk.
Det er veldig enkelt å følge veiviseren til et nyinnkjøpt accesspunkt og vips så er man igang med sitt trådløse nett. Problemet her er at også naboen din vil få inn ditt nett som et alternativ når han søker etter trådløse nett. Dette kan man rette på med noen enkle grep.

 

Hvordan sikrer vi vårt trådløse nett?

Det dreier seg om å konfigurer accesspunktet riktig.
Det første man bør gjøre er å endre på standard passord. Deretter må man kryptere trafikken som går til og fra accessspunktet.
Dette kan gjøres enten med WEP, som er den enkleste formen for kryptering. Eller man kan ta i bruk WPA, som er en standard som kom etter WEP da man fant ut at WEP hadde noen svakheter.
Men når det er sagt så er en WEP kryptering bedre enn ingen kryptering. Man bør også skru av SSID broadcast. Når dette er på, så vil accesspunktet annonsere for omverden at det finnes. Og siden det ikke er ønskelig, anbefaler vi at dette er avskrudd.
Om man ønsker å høyne sikkerheten enda mere, så kan man filtrere tilgangen ved å bare tillate forbindelser fra MAC adressen til bedriftens egne trådløse nettverkskort. Det er også mulig å velge en trådløs VPN løsning.

 

Wis kan også levere trådløse nettverksløsninger til firmaer, kommuner eller hoteller.