InVi

Nyhetsbrev 2020-8 (07.12.2020)

Id-kort for frivillige, forbedringer av koronasidene, store forbedringer av foreningsportalen og mer.

1. Id-kort for frivillige

Sentraler som lar frivillige logge inn ønsker mulighet for at den frivillige kan ha et id-kort på mobilen. Vi har lagt ut første versjon av dette på brukermenyen (klikk navnet oppe til venstre og velg Id-kort). For at dette valget skal være tilgjengelig må en ha frisket opp appen etter at følgende forutsetninger er innfridd: Har rollen frivillig, er aktiv og har bilde.

2. Forbedringer på Koronasidene

Det er gjort flere forbedringer av designet på korona-sidene og NFS har oppdatert innholdet. Se frivilligsentral.no/korona.

3. Forbedringer på foreningsportalen

Det er nå over 30 frivilligsentraler/kommuner som bruker Foreningsportalen og det er flere som er i ferd med å prøve ut løsningen. Det er gjort mange forbedringer på portalen i de siste ukene. Her er noe av det som er gjort:

  1. Omlegging til komplett nettside
    Foreningsportalen er nå gjort til en mer komplett nettside med mulighet for startside og bunnseksjon
  2. Startside som kan tilpasses
    På samme måte som en kan tilpasse startsiden for nettsidene til frivilligsentralen, kan en nå gå inn i modulen "Nettsted", velge "Portal" og administrere seksjoner som en ønsker å ha på startsiden til foreningsportalen. Det betyr at en f.eks. kan legge inn seksjoner for nyheter på startsiden på portalen.
  3. Bunnseksjon med kontaktinfo
    Det er lagt inn en kontakt "Foreningsportal" på alle foreningsportaler. Det som legges inn på denne kontakten vil vises i bunnseksjonen.
  4. Støtte for område
    En kan nå legge inn område på foreningene som vises i filter. Foreløpig må sted settes opp av WIS (samme som kategori).
  5. Mobiltilpasning
    Nå er toppen, menyen og filter lagt om slik at det fungerer fint på mobil
  6. Forbedringer for kalender
    Kalendervisningen og kalenderliste på forening er forbedret
  7. Støtte for bedrifter
    Det er også lagt inn støtte for å liste opp bedrifter. Her er det også mulighet til å vise og redigere kartposisjon
  8. Forbedringer av oversikter, visning og redigering av foreninger
  9. Har fått inn VIPPS-nummer
  10. Dersom foreningen har registrert org.nr. og er knyttet til Grasrotandelen, vil det automatisk vises en lenke med "Grasrotandelen" til litt statistikk

Vi inviterer alle som bruker foreningsportalen til et møte torsdag 10.12.2020 kl. 10:00 - 11:00. Der gjennomgår vi det som er nytt og vurderer videre prioritering. Vi sender ut egen invitasjon til dette møtet.

4. InVi Brukerforum på Facebook

Det er nå 171 medlemmer på Facebook-gruppen "InVi Brukerforum". Denne gruppen er etablert av Norges Frivilligsentraler og skal være en felles forum for frivilligsentraler, Norges Frivilligsentraler og WIS. Oppfordrer daglige ledere ved frivilligsentralene om å bli med der.

5. Minner om ukentlige webkurs

Hver tirsdag kl. 09:00 holder vi en halvtimes kurs/info om ulike tema på InVi. Hvem som helst kan bli med og vi legger ut opptak av presentasjonen etterpå. Denne uken var det om Personvern. Dere finner informasjon om Webkurs under Brukerstøtte i hjelpa på InVi og på nettsidene for InVi. Vi legger også ut info på InVi Brukerforum.

 

Med hilsen Teamet bak InVi
E-post: wis@wis.no
Tlf: 7245 0190