Wis Skole

Infobrev 14.06.2018

Med støtte for vitnemålsmerknad i eksport til VIGO

Vi har nå lagt ut versjon 41d av Wis Skole datert 14.06.2018.

Den viktigste endringen for de fleste skoler er nok støtte for vitnemålsmerknad i eksport til VIGO. Dvs alle skoler som skal eksportere karakterdata til VIGO, og som har vitnemålsmerknader på minst en elev, må ha siste versjon av Wis skole.

For voksenopplæringsskoler som deltar i forsøksordning med modulbasert undervisning, er det nå lagt inn egne fag og fagkoder for dette, sånn at man kan ta ut karakterutkrifter og vitnemål for disse fagene.

Ellers er det gjort noen små rettinger og forbedringer. Les mer her: https://wis.no/35608/4227/35795-4475.html

Info om oppdatering finnes lenger ned i denne meldingen.

Forøvrig jobber mange med føring av karakterer og vitnemål i disse dager. Vil her repetere litt nyttig info.

Vitnemål

Føring av standardvitnemål er enkelt i Wis skole. Legger du inn karakterer og fravær så kommer vitnemålet ut slik det skal. Men det er et innfløkt regelverk rundt ulike unntak. Hvordan føres IOP? Ulike fritak? Avlyst eksamen? Ikke møtt? Realkompetansevurdering VO? Grunnleggende norsk? Vi anbefaler at skolene gjør seg kjent med retningslinjene som Udir har gitt:
https://www.udir.no/eksamen-og-prover/dokumentasjon/vitnemal-og-kompetansebevis/foring-vitnemal-kompetansebevis-gs/

Husk at karakterer gitt tidligere årstrinn, f.eks. Mat og helse, musikk o.l., også skal på vitnemålet. Vi har kopieringsfunksjoner som kan brukes til dette:
https://wis.no/0/0/35948-19165.html?SiteId=24
Merk at på vitnemålet skal det stå "avsluttende termin" på slike karakterer, f.eks. V17. Du finner eget felt for dette under fanen Merknad på karakter.

Fravær

Vitnemålet skal vise fravær fra 8., 9. og 10. årstrinn. Dette føres under fanen Merknad i karakterskjermbildet. Det er egne felt for 8. og 9.-fravær på elever i 10. årstrinn, slik at man kan etterregistrere data. Det er egen kopieringsfunksjon for å hente dette fraværet fra tidligere skoleår. Det finner du som høyreklikkvalg.

Merk at feltene dager/timer for 8. og 9.trinn gjelder sum fravær som eleven har hatt i disse årstrinnene. Feltene for 10.trinnfraværet føres per termin (dvs høst for seg og vår for seg)

Fratrekk føres per skoleår i antall hele dager, og blir fratrekt fraværet ved utskrift av vitnemål.

Eksport til VIGO
Dette er beskrevet her: https://wis.no/0/0/35948-12225.html?SiteId=24


Nedlasting

Programmet lastes ned på vanlig måte - enten gjennom automatisk nedlasting i Wis Skole (System - Nedlasting), eller via programmets nettside http://www.wis.no/skole.

Vi har fått en del tilbakemeldinger om at installasjonsprogrammet ikke starter automatisk når man benytter den integrerte oppdateringsrutinen i programmet. 
I så fall kan man laste ned siste versjon fra nettsiden http://www.wis.no/skole - velge "Last ned" i menyen oppe til høyre og kjøre installasjonen manuelt.

NB! Sørg for at ingen andre har programmet oppe når du kjører installasjonen av ny versjon. Du kan gjøre dette inne fra Wis Skole: Gå inn på modulen System og velg Avslutt i listen.

I en del kommuner som kjører sentral installasjon av Wis Skole, skal all oppdatering av programmet skje sentralt, dvs. av datafolk hos kommunen. Ta kontakt med IT-ansvarlig om du er usikker.

Lykke til med videre arbeid!

Med hilsen
Teamet bak Wis Skole